Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Potrawka z szynką i szparagami"
Składniki
Posiekaj cebulę i czosnek. Mięso oprósz solą i pieprzem. Smaż porcjami na rozgrzanym oleju na silnym ogniu. Gdy mięso się zarumieni, przełóż je na talerz. Na tym samym tłuszczu podduś cebulę i czosnek. Oprósz mąką, podsmaż. Następnie dodaj mięso.
Podlej bulionem i śmietaną. Przykryj. Duś 10 minut. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. W tym samym czasie szparagom poobcinaj zdrewniałe końce. Pędy włóż do posolonego wrzątku. Gotuj przez 10 minut. Pomidor pokrój na ćwiartki. Usuń gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w kosteczkę. Szparagi odsącz.
Przełóż na ogrzany półmisek. Całość polej przygotowaną potrawką. Następnie posyp kawałkami pomidora. Podawaj z makaronem wstążki lub zapiekanym ryżem.Źródło: Na żywo