Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Potrójne ciastka"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 533
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 533
Składniki
Wymieszaj obie mąki oraz cukier puder. Posiekaj z margaryną. Wlej 3 żóltka i zagnieć kruche ciasto.
Podziel je na trzy części. Do jednej wsyp mak, do drugiej kakao i zagnieć jeszcze raz. Trzy rodzaje ciasta rozwałkuj oddzielnie. Wytnij z nich małe kółeczka. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 min w temp. 170°C. Ostudź.
Ciasteczka złóż razem, smarując je masą krówkową (lub marmoladą). Lekko dociśnij i pozostaw w chłodnym miejscu na noc (są smaczniejsze).
<strong>Przepis przysłała Aneta Jelito z Nowego Sącza</strong>
Czas: 40 min. Cena porcji: 1,10 złŹródło: Relaks