Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 329
Składniki
Kulki: 25 dag serka mascarpone • 2 łyżki kakao • 15 dag gorzkiej czekolady • szklanka zmielonych migdałów. Polewa: 10 dag białej czekolady • 10 dag gorzkiej czekolady • 2 łyżki oleju • 2 łyżki wiórków kokosowych • perełki, gwiazdki i posypka czekoladowa.
Czekoladę rozpuść w garnku, odstaw do przestudzenia. Ser miksuj przez chwilę, aż będzie puszysty. Do czekolady i sera dodaj kakao, zmiksuj. Dodaj migdały, wymieszaj. Masę włóż do miski, wstaw do lodówki na 2 godziny.
Z zimnej masy uformuj kulki. Czekolady rozpuść w osobnych garnkach z dodatkiem oleju. Połowę kul zanurzaj w ciemnej czekoladzie, drugą połowę w białej.
Układaj je na papierze, część posyp wiórkami, resztę perełkami i gwiazdkami. Wstaw do lodówki.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień