Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka w przygotowaniu babka, która zawsze wychodzi ;) Przygotowanie zajmuje 10 minut. Polecam przepis.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier i cukier waniliowy. Wbijamy jajka, wlewamy olej i jogurt grecki. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki.
Blaszkę o średnicy 24 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto. Pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Upieczoną babkę ozdabiamy kolorową posypką, możemy posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą. Smacznego ;)