Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste w wykonaniu lody rabarbarowe. Idealne dla tych, którzy lubią słodko-kwaśne połączenie smaku. Możesz serwować je solo, ale najlepiej będą smakować podane w towarzystwie owoców pod kruszonką.
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 62
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 37
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 62
Składniki
W garnku połącz ze sobą śmietankę mleko, syrop klonowy, żółtka jajek i łyżeczkę pasty waniliowej. Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj do powstania jednolitego płynu.
Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj do powstania jednolitego płynu. Tak przygotowaną masę podgrzewaj przez około 10 minut, cały czas mieszając, ale nie doprowadzając jej do wrzenia. Po tym czasie odstaw do wystudzenia.
Umyty, osuszony i pokrojony na mniejsze kawałki rabarbar przełóż na patelnie i zasyp cukrem. Podgrzewaj całość na połowie mocy palnika, do momentu, aż cukier się rozpuści, a rabarbar całkowicie zmięknie. Odstaw do wystudzenia.
Rabarbar zmiksuj razem z masą mleczną i przelej do żaroodpornego naczynia. Wstaw do zamrażalnika na minimum 12 godzin.
Pamiętaj, aby co kilkadziesiąt minut przemieszać zawartość pojemnika. Dzięki temu lody będą miały aksamitną konsystencję.