Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty i smaczny deserek z galaretki. Do popołudniowej niedzielnej kawki w sam raz. Deserek dodatkowo można udekorować bitą śmietanę.
garnek, pucharki, łyżka, mikser,
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 117
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Galaretkę gotujemy według opisu na opakowaniu, następnie studzimy. W miedzy czasie gdy galaretka sie studzi ubijamy śmietanę z dodatkiem cukru pudru na sztywną masę. Ubitą śmietanę delikatnie łączymy z serkiem mascarpone. Pucharki szklane kładziemy pod skosem i wlewamy galaretkę tyle by nam sie nie wylała. Pucharki z galaretką wkładamy do lodówki cały czas muszą być położone pod skosem dopóki galaretka nam sie nie zetnie czyli do ścięcia galaretki. Wyjmujemy nakładamy masę śmietankową z serkiem mascarpone równamy a na górę nakładamy już prawie tężejącą galaretkę co daje nam jakby kryształki. Wkładamy ponownie do lodówki ale już prosto do całkowitego stężenia. Gotowe udekorować listkami mięty.