Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki placek, który przyjmie każde owoce. Ja miałam akurat połówki śliwek z kompotu. Pyszny i ciekawszy dzięki dodatkowi mąki razowej żytniej. Polecam:)
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Białka ubić na sztywno na najwyższych obrotach, powoli dodawać cukier i cukier waniliowy, następnie po jednym żółtku.
Bardzo powoli dodawać olej. Następnie na najmniejszych obrotach lub mieszając łyżką dodawać wszystkie mąki po kolei i proszek do pieczenia.
Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i poukładać śliwki. Do środka każdego owoca wsypać szczyptę cukru.
Piec w temperaturze 180 stopnie ok. 40 min. ( czas dopasowac do swojego piekarnika). Posypać cukrem pudrem i gotowe:)
Smacznego:)