Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przecier jabłkowy z rodzynkami i cynamonem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 60
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 137
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 157
Składniki
Jabłka obierz, pokrój, usuwając pestki i łuski. Włóż do garnka. Dodaj cynamon, goździki i 1/2 szkl. wody.
Gotuj ok. 15 min, mieszając, po czym wyjmij cynamon i goździki.
Ciepłe jabłka przetrzyj przez sito. Dodaj sparzone rodzynki, wymieszaj.
Przełóż do słoików, zakręć. Pasteryzuj 10 min.Źródło: Świat kobiety