Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekąska w greckim stylu"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1416
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 186
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1416
Składniki
Oliwę przelej do słoika, dolej ocet i wsyp przyprawy. Słoik zakręć i mocno wstrząśnij. Przygotuj sos wcześniej i trzymaj go nawet kilka dni w lodówce. Sos wyjmij godzinę przed użyciem.
Jajka włóż do garnka z zimną wodą, posól odrobinę i ugotuj ok. 10 minut. Wyjmij z wrzątku i ostudź pod zimną wodą. Obierz je i pokrój na ćwiartki. Sałatę wytrzyj mokrą ściereczką i zostaw na sitku, by obeschła. Porwij na mniejsze kawałki. Pomidory umyj, oczyść, wytrzyj do sucha i pokrój na ćwiartki lub ósemki.
Ser pokrój w kostkę o boku ok. 1 cm. Do dużej miski wrzuć sałatę z pomidorami i serem. Zalej przygotowanym sosem i dobrze wymieszaj. Przełóż do małych miseczek, rozłóż ćwiartki jajek. Posyp tymiankiem, udekoruj plasterkami cytryny i od razu podawaj.Źródło: Naj