Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przekładańce z jabłkiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 116
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 164
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 44
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 138
Składniki
Mąkę przesiej. Dodaj twaróg oraz margarynę. Wsyp cukier i 1 cukier waniliowy. Szybko zagnieć. Ciasto owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę.
Jabłka obierz, pokrój na cząstki, wytnij gniazda nasienne. Miąższ pokrój w plasterki. Skrop je sokiem z cytryny i oprósz cynamonem.
Schłodzone ciasto rozwałkuj. Z placka szklanką wytnij krążki. Na każdym połóż plasterki jabłek. Złóż na pół. Przekładańce ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz przez 25 minut.
Po wystudzeniu oprósz cukrem pudrem wymieszanym z drugim cukrem waniliowym.Źródło: Tina