Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przekładaniec wiśniowy"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 116
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 113
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 116
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 113
Składniki
Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem,zmiksuj z 100 ml płynnej galaretki. Dodaj wiśnie, wymieszaj, schłodź. Resztę galaretki rozlej do foremek w kształcie serc, schłodź.
Białka ubij. Stopniowo dodawaj porcje cukru. Nadal miksując, dodawaj po jednym żółtku. Mąki wymieszaj z kakao i przesiej. Dodawaj porcjami do masy, mieszając łyżką. Wlej sok z cytryny, wymieszaj.
Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę. Piecz 30 minut w temperaturze 180°C. Wystudź, przekrój wzdłuż na dwa blaty. Pierwszy posmaruj kremem, przykryj drugim. Nałóż krem.
W garnku podgrzej dżem, wystudź, polej ciasto. Podawaj z sercami z galaretki.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień