Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przekładaniec z porzeczkami"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 225
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 523
Składniki
Do przesianej mąki dodaj proszek do pieczenia oraz kakao, wymieszaj. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Do miski wbij jajka, wsyp cukier i utrzyj mikserem na puszystą masę. Następnie, wciąż miksując, dodawaj naprzemiennie suche , przestudzoną czekoladę oraz olej.
Ciasto przelej do podłużnej formy. Piecz 45-50 minut, do tzw. suchego patyczka w temperaturze 180°C. Gdy wystygnie, przekrój wzdłuż na pół.
Porzeczki umyj, osusz, oderwij szypułki. Do miski włóż mascarpone oraz śmietankę, wsyp cukier puder. Ubijaj mikserem aż do powstania gęstego kremu. Dodaj 15 dag porzeczek, wymieszaj łyżką. Kremem posmaruj pierwszy kawałek ciasta, przykryj drugim kawałkiem. Wierzch udekoruj polewą czekoladową i pozostałymi porzeczkami.
70 minut. Porcja: 470 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie