Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na fasolkę z marchewką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 38
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 32
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Fasolę mocz przez noc. Ugotuj z dodatkiem listków laurowych i majeranku (ew. przyprawy do fasoli).
Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Marchewki obierz, ugotuj. Ostudź, pokrój na kawałki.
Paprykę oczyść z pestek, pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebulę z papryką.
Dodaj pokrojo ne pomidory wraz z zalewą, przypraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Duś do miękkości. Dodaj do fasoli, włóż marchewki, wymieszaj. Chwilę podduś.
Kiełbasę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do fasoli, wymieszaj, podgotuj.
Mąkę podsmaż, wlej odrobinę sosu. Zagęść fasolkę. Przypraw do smaku.
Po dodaniu zasmażki sos gotuj jeszcze przez kilka minut, ponieważ mąka nie może być surowa.
Używaj nie tylko mąki pszennej, ale też ryżowej, kukurydzianej lub ziemniaczanej.
Czas przygotowania: 60 min
Ilość porcji: 6
Cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie