Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Przepis na pyszny bigos"
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 574
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 574
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Kiszoną i białą kapustę posiekaj. Zalej wodą tak, by je przykryła. Dodaj listki laurowe, jałowiec, ziele angielskie, oprósz pieprzem. Ugotuj.
Grzyby namocz, ugotuj do miękkości. Ostudź, pokrój na kawałki. Cebule pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebule. Dodaj grzyby, podsmaż. Włóż do bigosu.
Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na oleju. Włóż do bigosu. Dodaj przecier pomidorowy i śliwki, oprósz majerankiem i tymiankiem, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Gotuj około godzinę na małym ogniu.
Przepis przysłała Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie