Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na sernik marcepanowy"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5591
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 383
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto: Mąkę pszenną mieszam z ziemniaczaną, cukrem i proszkiem do pieczenia, dodaję zmielone migdały, żółtka, śmietanę i zagniatam jednolite ciasto. Zawijam je w folię, wkładam do lodówki na 20 minut. Wykładam pergaminem tortownicę (o średnicy 26 cm) i rozkładam ciasto na jej dnie.
Masa: Zmielony twaróg miksuję z jajkami, cukrem i masłem. Dodaję śmietankę i budyń rozpuszczony w mleku. Ścieram na tarce schłodzony marcepan, łączę go z masą, delikatnie mieszam, wylewam na kruchy spód.
Ciasto piekę 20 min w temp. 180°C, zmniejszam ją do 160°C i piekę jeszcze 30 min. Studzę, uchylając drzwiczki piekarnika.
Polewa: Marcepan rozdrabniam, roztapiam na małym ogniu. Mieszam ze śmietanką, następnie rozprowadzam polewę na serniku łopatką i dekoruję go.Źródło: Kobieta i życie