Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przysmak anielski"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2154
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 986
Składniki
Włóż do garnka umyte udka. Dodaj wszystkie przyprawy, rozpuszczony w niewielkiej ilości ciepłej wody miód, sok wyciśnięty z cytryn, ocet winny, oliwę, wódkę oraz piwa.
Podgrzej, ale nie zagotowuj, i odstaw w chłodne miejsce. Po upływie doby zagotuj.
Przełóż udka na patelnię, zalej płynem i gotuj na ostrym ogniu. Odparuj ok. 2/3 płynu, udka powinny być przyrumienione. Podawaj z bułką lub ryżem.Źródło: Olivia