Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przystawka z sałaty, orzechów i jabłek"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27478
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1217
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27478
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1217
Składniki
Sałatę podziel na liście, opłucz starannie, osusz. Większe liście porwij na kawałki (odetnij końcówki). Obraną cebulę pokrój w piórka. Jabłka umyj, pozostaw ze skórką, pokrój w cienkie półplasterki, usuwając gniazda nasienne. Łodygi selera opłucz, posiekaj. Orzechy zrumień na suchej patelni, posiekaj grubo.
Przygotowane sałatki wymieszaj. Na sos połącz majonez z jogurtem naturalnym. Dopraw do smaku solą, pieprzem, sokiem wyciśniętym z cytryny oraz cukrem. Polej sałatkę tuż przed podaniem.
Czas ok. 15 min; porcja – 180 kcal, cena 2,10 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety