Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pstrąg w masie orzechowej"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 237
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 535
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Pstrąga natrzyj przyprawami, skrop połową soku z cytryny, wierzch posyp skórką. Chłodź 1-2 godziny. Ułóż w formie, na wierzchu ułóż kilka plasterków masła. Do środka ryby włóż natkę. Piecz 7 minut w 200°C.
Orzechy posiekaj. Dobrze wymieszaj z koncentratem, miodem, winem i resztą soku z cytryny. Rybę przełóż na drugi bok, posmaruj masą orzechową. Piecz jeszcze około 15 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie