Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ptysie śmietankowe"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 148
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 157
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 600
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 148
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 157
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 114
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Sopata z Rytra.
Do rondelka wlej szklankę wody. Dodaj margarynę, rozpuść. Wsyp sól, wymieszaj. Zdejmij z ognia, wsyp mąkę. Ponownie postaw na ogniu, dokładnie wyrób drewnianą łyżką. Lekko ostudź, dodaj jajka, połącz.
Ciasto włóż do szprycy, uformuj ptysie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Piecz 20-25 minut w temp. 200°C.
Galaretkę rozpuść w pół szklanki wody. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno. Dodaj galaretkę, połącz. Ptysie przekrój na pół, napełnij kremem. Posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie