Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jest na 10 szruk. Pyszny podwieczorek.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 74
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 113
Składniki
Pół szklanki wody zagotować z masłem i szczyptą soli. Wsypać na raz mąkę, wybijać ciasto łyżką, aż stanie się gładkie i lśniące, będzie odchodzić od dna naczynia. Przełożyc do miski, wbijać jajka, dodać proszek do pieczenia. Ciasto umieścić w szprycy, wycisnąć na blachę wyłożoną pergaminem 10 ptysiów. Piec 25-30 min. w temper.200''''C. Wyjąć, ściąć pokrywki, wystudzić.
Truskawki umyć, oczyścić. 25 dag pokroić na cząstki, resztę zmiksować. Piure zmieszać z dwoma łyżkami cukru pudru, sokiem oraz skórką z cytryny. Połączyć z rozpuszczoną żelatyną, schłodzić. Gdy masa lekko ztężeje, wymieszać ją z ubitą śmietaną. Krem umieścić w szprycce, włożyć na 15 minut do lodówki. Wycisnąc na spody ptysiów, obłożyć pokrojonymi truskawkami. Przykryć obciętymi pokrywkami, wstawic ciastka na 30 minut do lodówki. Posypać resztą cukru pudru.