Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ptysie z pianką mleczną"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27489
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 173
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1237
Składniki
Przygotuj ciasto wg przepisu na górze strony. Upiecz ptysie, wystudź i przekrój w poprzek na pół.
Pianka: żelatynę rozpuść w 150 ml gorącej wody, ostudź. Twaróg zmiel. Kremówkę, mleko czekoladowe, cukier puder i śnieżkę ubij na sztywno. Miksując, dodawaj po łyżce ser i żelatynę. Mocno schłodź.
Zimną pianką napełnij ptysie, udekoruj polewą.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie