Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ptysie z wiśniami i bitą śmietaną"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 254
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 254
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Do garnka wlej mleko, 125 ml wody, dodaj masło i szczyptę soli. Zagotuj wszystko, wsyp całą mąkę i mieszaj energicznie. Gdy ciasto będzie odchodzić od ścianek garnka, zestaw je z ognia i wystudź. Dodaj do niego jajka i zmiksuj.
Nałóż do szprycy z końcówką dużej gwiazdki. Wyciskaj porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia robiąc spore odstępy. Piecz 30 minut w temperaturze 200°C.
Wystudzone ptysie przekrój wszerz na połówki. Śmietanę ubij na sztywną pianę, dodając pod koniec łyżkę cukru pudru. Na spody ptysi wyłóż porcję dżemu, śmietany i przykryj górną częścią.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień