Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orientalny smak w deserach? Ostatnio robiąc zakupy wpadły w moje ręcę owoce liczi ???? Nigdy nie próbowałam ich wcześniej aż do chwili przygotowania tego deseru!. Jeśli lubicie testować nowe smaki ten deser Wam się na pewno spodoba i mam nadzieje będzie bardzo smakował ????
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1755
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Mleko kokosowe zagotować z dodatkiem cukru i wiórek kokosowych. Całość lekko ostudzić, a następnie wymieszać z sokiem pomarańczowym i chia.
Wszystko razem co jakiś czas przemieszać – aż masa całkowicie będzie wystudzona. Zawartość garnuszka przełożyć do miseczek/szklaneczek.
Pudding należy wstawić do lodówki na minimum 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Na wierzchu naszego deseru układamy pokrojone orzechy włoskie oraz pokrojone owoce liczi i miąż pomarańcy. Deser dekorujemy miętą oraz plastrem pomarańczy. Smacznego:)