Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
3,5 szkl mleka wlać do garnka dodać cukier kryształ i cukier waniliowy, delikatnie zagotuj, pozostałe pół szklanki mleka wymieszaj z żółtkami rozmącić i dosypać mąką ziemniaczaną i dokładnie wymieszać na jednolita masę. Gdy mleko w garnku się zagotuje wlewamy masę mleczno jajeczną i energicznie mieszamy by nie porobiły się grudki. Po zgęstnieniu przelać do szklaneczek i pozostawić do zastygnięcia. Przed podaniem udekorować truskawką i listkiem mięty.