Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Tapioka to świetny produkt do przygotowania deseru. Robi się go szybko, choć trochę trzeba poczekać aż tapioka się namoczy. Ale warto zaczekać aby cieszyć się smacznym deserem. Dziś użyłam zielonej tapioki drobnej. Tapioka a do niej mus z brzoskwiń to super deser na każdą okazję. Zatem do dzieła i robimy ten smaczny zielono pomarańczowy deser.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1116
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11427
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1002
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1116
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11427
Składniki
W garnku mieszamy mleko i mleko kokosowe. Dodajemy ekstrakt waniliowy i wsypujemy tapiokę. Odstawiamy na około 1,5 godziny. Potem stawiamy garnek na ogniu i gotujemy tapiokę do momentu aż będzie szklista. W trakcie gotowania mieszamy aby się nie przypaliła i dodajemy do smaku cukier. Gdy tapioka jest wyraźnie przezroczysta a mleko wchłonęło się w perełki tapioki przekładamy pudding do szklanek. Połówki brzoskwiń miksujemy i kładziemy powstały mus na tapioce. Deser gotowy do spożycia. Możemy też zjeść pudding na zimno.