Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bo sezon na truskawki w pełni ;-)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 80
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
tapiokę (wybieramy taką w postaci małych perełek) płuczemy letnią wodą i wrzucamy na wrzątek, gotujemy kilkanaście minut, często mieszając, aż perełki staną się przeźroczyste
teraz dodajemy sól, cukier oraz mleczko kokosowe (wybieramy takie bez konserwantów i zawartością kokosa powyżej 60%), gotujemy jeszcze 2-3 min, po czym rozkładamy do salaterek
jak już nieco ostygnie, to na wierzchu układamy truskawki i podajemy, smacznego ;-)