Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpeciki z ciecierzycy"
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 113
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 180
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 113
Składniki
Cieciorkę zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Następnego dnia osączamy. Obraną cebulę, czosnek i osączoną cieciorkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
Pietruszkę i koperek siekamy. Wrzucamy do cieciorki, dokładamy wszystkie przyprawy i wyrabiamy na jednolitą, lekko lepiącą się masę. Jeśli masa jest twarda, można dodać do niej 2-3 łyżki wody. Odstawiamy na 1,5-2 godziny.
Pulpeciki panierujemy w bułce tartej lub w ziarnach sezamowych i wrzucamy na rozgrzany głęboki tłuszcz. Smażymy obustronnie na złoty kolor. Podajemy z sałatą, pomidorami, ogórkami, pikantnymi sosami, hummusem itp.Źródło: Rewia