Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety cielęce po 1. roku"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5272
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Koperek dokładnie umyj pod bieżącą wodą i posiekaj.
Jajko dokładnie umyj, a następnie sparz wrzątkiem.
Cebulę umyj, obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce.
Do zmielonego mięsa dodaj posiekany koperek, cebulę i jajko.
Wymieszaj dokładnie wszystkie , a następnie uformuj z masy niewielkie mięsne kuleczki.
Wkładaj klopsiki do ok. 500 ml wrzątku i gotuj do miękkości.
Podawaj z ugotowaną na sypko kaszą gryczaną oraz surówką ze świeżych warzyw.Źródło: Mam dziecko