Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pulpety ryżowe curry"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 277
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 277
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 50
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 47
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 90
Składniki
Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ryż ugotuj z curry, solą i pieprzem (trzeba go rozgotować, aby był lepki). Uformuj okrągłe pulpety, a w środek każdego włóż żółty ser. Pomidory obierz ze skórki i pokrój w drobną kostkę, cebule posiekaj.
Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę i wymieszaj . Dodaj dwie czubate łyżeczki kolendry, sól i pieprz do smaku. Wlej oliwę i ocet. Na koniec wrzuć posiekane chili.
Całość włóż na godzinę do lodówki, żeby smaki się wymieszały. Pulpety podawaj z salsą pomidorową posypane natką pietruszki.Źródło: Na żywo