Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pulpety z warzywami po 2. roku"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 373
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Do zmielonego mięsa z kurczaka dodaj jajko i odciśniętą z mleka bułkę. Następnie wyrób starannie wszystkie , by powstała jednolita masa. Dopraw masę mięsną solą oraz posiekaną natką pietruszki.
Z mięsa uformuj niewielkie pulpeciki. Mrożone warzywa wrzuć do szklanki wrzątku, dodaj masło i gotuj około 10 minut. Następnie włóż do garnka pulpeciki i gotuj wszystko, aż mięso będzie miękkie. Pulpeciki podawaj z ryżem i surówką.Źródło: Mam dziecko