Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwe szybkie pyszne.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 720
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 720
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 142
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Do miski wlewamy mleko i wode mineralna (staramy sie aby nie wygazowala przed uzyciem poniewaz nadaje nalesnikom cudownej puszystosci),wbijamy jajko dodajemy cukier i cukier waniliowy i mixujemy wszystko razem powoli dodajac przesiana make. Rozgrzewamy patelnie ja uzywam teflonowej tak wiec do smazenia nie uzywam oleju. Uzywam malutkiej patelni na jajko sadzone dzieki temu nalesniki sa malutkie i estetyczne.
Po usmazeniu polewamy nalesniki syropem klonowym,mozna dodac tez kawalek masla. SMACZNEGO :)