Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszyste pianki"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 116
Składniki
Żelatynę rozpuść w pół litra gorącej wody. Podziel na 3 części. Trzy żółtka utrzyj z 5 łyżkami cukru pudru. Dodaj kakao, ubitą pianę z 2 białek i jedną część żelatyny. Wlej do tortownicy, schłodź.
Resztę żółtek utrzyj z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Dodaj pianę ubitą z 2 białek i jedną część żelatyny, wymieszaj. Wylej na masę kakaową.
Śmietanę ubij z resztą cukru, dodaj pianę ubitą z 2 białek i resztę żelatyny. Wylej na warstwę żółtą. Galaretkę przyrządź według przepisu. Gdy stężeje, polej piankę. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie