Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Może nie jest to jakiś spektakularny deser, jednak urzeka swoją prostotą. Dzięki nasionom chia deser staje się pianką. Czasami coś też chrupnie na zębie, co bardzo lubimy. Wspaniałym dodatkiem są świeże owoce. Najlepsze sezonowe, jednak z braku laku, i takie dobre.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 80
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 300
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 80
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 300
Składniki
Śmietanę przelewamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy na sztywno. Do śmietany dodajemy nasiona chia, dokładnie mieszamy. Ubitą śmietanę porcjujemy do salaterek, na wierzch układamy ulubione owoce. Salaterki przekładamy do lodówki minimum na 5-6 godzin.