Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
każdy zrobi , nawet lewą nogą
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
ser, jajka, cukier, cukier waniliowy wrzucamy do miksera i miksujemy przez 15 min. Potem wsypujemy budyń i miksujemy ok 2 minut. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni C. Tortownicę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułka tartą. Włewamy masę serową do tortownicy i wstawiamy do piekarnika na 30 min. Nie dłużej bo się przypali. Wyłączamy piekarnik i czekamy aż wystygnie . Po około 60 min. można wyjąć sernik. Czasami posypuję wierzch ciasta płatkami migdałów (przed pieczeniem) lub cukrem pudrem lub czekoladą po ostudzeniu ciasta.