Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny placek na zimno.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 669
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 669
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody i pozostawić do wystygnięcia. Zaś galaretki różnego koloru rozpuścić w 1 szklance gorącej wody każdą osobno i pozostawić do całkowitego stężenia, a potem pokroić w kostkę.
Śnieżki ubić w 2 szklankach zimnego mleka na sztywną i jednolitą masę, dodać cukier puder, dodawać po łyżce twaróg cały czas miksując. Dodać tężejącą galaretkę cytrynową i zmiksować, aby utworzyła się jednolita masa. Na koniec dodać różno kolorowe galaretki pokrojone w kostkę i delikatnie wymieszać łyżką. Przełożyć na blaszkę o wymiarach 35 x 25.
Ja jeszcze dodatkowo wyłożyłam na spód i wierzch herbatniki i polałam rozpuszczoną czekoladą mleczną, ale i bez tego pianka jest pyszna. SMACZNEGO!!!