Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 219
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 498
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9257
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 219
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 498
Składniki
<strong>Waniliowa
Cukier zastąp cukrem waniliowym. Smak i zapach będą znacznie bardziej intensywne.
<strong>Egzotycznie</strong>
Zamiast 1/3 mąki możesz też użyć wiórków kokosowych lub zmielonych migdałów.
<strong>Z cynamonem</strong>
Do składników kruszonki wsyp łyżeczkę cynamonu, zagnieć je lub zmiksuj. Taka kruszonka będzie pasować zwłaszcza do placka ze śliwkami.
<strong>Owsianka</strong>
Do kruszonki dodaj 2–3 łyżki płatków owsianych. Będzie doskonale smakować nie tylko z ciastami, ale także zapiekanymi owocami. Możesz od razu zrobić jej więcej, podzielić na porcje i zamrozić (np. w pojemniczkach po jogurtach).Źródło: Tina