Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyszne kubeczki waniliowo-cytrynowe"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
W wysokim garnku ubij śmietanę, pod koniec dodając ksylitol.
Laski wanilii przetnij wzdłuż na pół i czubkiem noża wyskrob z nich ziarenka. Dodaj je do ubitej śmietany. Zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj mleko skondensowane. Masa nie musi być ubita na sztywno, tylko mocno napowietrzona, dzięki czemu lody będą puszyste. Na koniec dodaj do masy sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Następnie przelej spienioną masę do pojemnika na lody, zamknij i wstaw do zamrażarki na kilka godzin (a najlepiej na całą noc). W międzyczasie możesz raz lub dwa razy masę zmiksować.
Gotowe lody waniliowo-cytrynowe możesz podać z ulubionymi, świeżymi owocami, polane stopioną czekoladą lub syropem.Źródło: Świat kobiety