Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24417
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 473
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24417
Składniki
Mleko, mąkę, wodę, cukier, sól oraz jajko dokładnie mieszamy mikserem aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta tak jak na naleśniki. Następnie obieramy jabłka i kroimy je w plastry a następnie zamaczamy w cieście i pieczemy na patelni z odrobiną oleju. Usmażone posypujemy cukrem pudrem.