Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, słodziutkie i nie trudne do wykonania ;)
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Po oddzieleniu białek od żółtek należy ubić białka na sztywno. Do ubitych białek stopniowo dodawać cukier, ubić na puszysto i dodać żółtka. Wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia powoli dodawać do powstałej masy. Taki placek biszkoptowy piec około 45 minut w 180 stopniach. 400ml mleka ubić z trzema opakowaniami śmietanki.
Gdy placek ostygnie można go rozkroić na 3 placki. Placek na samym dole smarujemy masą kajmakową, następnie nakładamy placek a na niego około 80% ubitej śmietany, następnie wyłożyć ostatni placek i posmarować go nie grubą warstwą pozostałą śmietaną. Posypać czekoladą i schłodzić. Podawać mocno schłodzone.