Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny seser dla miłośnków wiśni i lekkich deserków:)
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 221
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 281
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 221
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 281
Składniki
wiśnie osączyć na sitku,sok wlać do rondla i dopełnić go do 500 ml. Budyń wymieszać z 5 łyżkami soku. Pozostały sok zagotować ,dodać butyń, gotując 1 minute na małym ogniu.Wrzucić wiśnie. Zdjąć z ognia i odłożyć pod przykryciem do wystygnięcia.
Żelatynę rozpuścić(wg.przepisu na opakowaniu) wymieszać z maślanką. Następnie wstawić na 20 min do lodówki
Do pucharków nakladać na zmianę warstwami tężejącą maślanką i masę wiśniową.
Na suchej patelni zarumienić płatki owsiane ,następnie dodać cukier, skarmelizować na małym ogniu.Przełożyć na papier pergaminowy do wystygnięcia. Następnie posypać deser.