Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe, szybkie. Zapach cynamonu unosi się w całym domu
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 435
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
jabłko kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy maleńki kawałek masła, wsypujemy jabłka, dodajemy miód, cukier i cynamon. Można dodać również orzechy laskowe pokrojone. Chwilkę podsmażyć i odłożyć.
Jajko delikatnie ubić z cukrem waniliowym. Dodać mąkę, troszkę cynamonu i na samym końcu wodę. Gęstość ciasta zależy od naszych upodobań. Wylać ciasto i piec na małym ogniu. Odwrócić na drugą stronę, na upieczoną część wylać jabłka z sosem który powstał podczas podsmażania i przykryć pokrywką. Placek musi się piec na minimalnym ogniu. Ostrożnie wyłożyć pacek na talerz żeby nie rozlały się jabłka i można wcinać:) SMACZNEGO:)