Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy szpinakowe w wersji mini"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 240
Składniki
Sposób przygotowania
Wystudzone ziemniaki przepuść przez praskę. Szpinak dobrze odciśnij. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj.
Do masy ziemniaczanej dodaj szpinak. Wbij jajko. Wrzuć czosnek. Masę przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową (najlepiej świeżo startą). Wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj . W dużym garnku zagotuj lekko posoloną wodę.
Z masy ziemniaczano-szpinakowej uformuj kulki wielkości włoskiego orzecha. Wrzuć je na wrzątek. Ostrożnie zamieszaj i gotuj pyzy do momentu wypłynięcia. Gotowe odcedź, osącz. Ułóż na talerzach. Udekoruj cząstkami pomidorków oraz ziołami. Podawaj od razu po przyrządzeniu.Źródło: Tina