Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Quiche porowy z pieczarkami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1743
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 248
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Z 20 dag mąki, margaryny, 3 łyżek wody, szczypty soli i cukru zagnieć ciasto. Wylep formę. Piecz 10 min w 180 st. Pory oczyść, posiekaj. Pieczarki pokrój, przesmaż na 2 łyżkach masła. Dodaj pory, duś do miękkości. Dopraw solą i pieprzem.
Przygotuj zasmażkę z reszty masła i mąki, mieszając, wlej mleko, zagotuj. Przestudź, dodaj starty ser i żółtka. Dopraw do smaku. Na podpieczony spód wyłóż pory i pieczarki, zalej sosem. Piecz ok. 30 min w 200 st.Źródło: Świat kobiety