Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rabarbar na roszponce"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 73
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 229
Składniki
Rabarbar opłucz starannie pod bieżącą wodą, odetnij końcówki, usuń ewentualne włókna. Pokrój łodygi na kawałki. W garnku zagotuj wodę z 6 dag cukru. Wrzuć pokrojone łodygi rabarbaru. Gotuj około 5 minut. Wyjmij, odcedź, pozostaw do całkowitego ostudzenia.
Sałatę podziel na liście, opłucz, osusz. Roszponkę pozbaw korzonków, a potem również opłucz i osusz. Umyj rzodkiewki, odetnij korzonki i nasady ogonków. Pokrój warzywa w plasterki.
Do miski włóż porwane na kawałki listki sałaty, rzodkiewkę, rabarbar oraz roszponkę, wymieszaj.
Sok z limonki utrzyj z olejem, resztą cukru, solą i pieprzem do smaku. Polej sałatkę.
czas ok. 25 min; porcja – 220 kcal, cena 2,60 złŹródło: Świat kobiety