Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rabarbarowy deser z herbatnikami"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 226
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 14
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 226
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 150
Składniki
Czas przygotowania 30 minut. Cena porcji ok. 3,10 zł
Umyty rabarbar kroimy w centymetrowe słupki i wkładamy do garnka. Dodajemy cukier, sok z połówki cytryny, zalewamy wodą i gotujemy ok. 10 minut. Zostawiamy do ostygnięcia.
Herbatniki przekładamy do foliowej torebki i kruszymy wałkiem.
Serek mascarpone łączymy z jogurtem i cukrem pudrem, dodajemy otartą skórkę z cytryny, a następnie miksujemy, aby powstał gładki krem.
Na spód szklanki wkładamy warstwę kremu, potem warstwę rabarbaru, na nią pokruszone herbatniki i znów warstwę kremu. Wierzch dekorujemy rabarbarem. Porcje deseru wkładamy na kilka minut do lodówki.Źródło: Rewia