Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy twarogowe"
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 303
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 303
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki (na 10 min). Żółtka utrzyj w misce z twarogiem oraz mąką. Do składników dolej mleko. Całość miksuj około 5 minut, aż ciasto będzie idealnie gładkie.
Schłodzone białka ubij. Kiedy piana będzie już sztywna i lśniąca, dodaj cukier waniliowy i zwykły. Ubijaj dalej jeszcze 2–3 minuty. Pianę porcjami dołóż do ciasta. Delikatnie mieszaj je łyżką. Pomarańczę sparz, wytrzyj.
Do ciasta zetrzyj skórkę z 1/4 pomarańczy. Na patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką ciasto i smaż racuchy. Podawaj je z miodem i owocami.Źródło: Tina