Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można podawać z cukrem pudrem, dżemem, powidłami.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7605
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 169
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 375
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7605
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 169
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 375
Składniki
1. Mleko trochę zagrzać. 2. Do miski wsypać ½ łyżeczki cukru. 3. Dodać drożdże i rozprowadzić w mleku. 4. Odstawić do wyrośnięcia.
5. Ser zmielić w maszynce i włożyć do miski.
6. Dodać mąkę, jajka, cukier, rozpuszczone masło, sól.
7. Na koniec wlewamy drożdże oraz śmietanę.
8. Wszystko razem wymieszać
9. Nakładać dużą łyżką racuchy na rozgrzany olej i smażyć z obu stron.
10. Podawać z cukrem pudrem. 11. Racuchy gotowe. 12. Smacznego.