Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne racuchy, zjedzone jeszcze ciepłe, posypałam cukrem pudrem ale były gorące i cukier się rozpuścił
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 45
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 425
Składniki
1, mąkę wsypać do miski, wymieszać z solą, w środku robimy dołek, wkruszamy drożdże, dodajemy cukier, zalewamy 1/2 szkl letniego mleka, odstawić w ciepłe miejsce, żeby drożdże zaczęły rosnąć (ok 20 min), 2. do mąki z zaczynem dodajemy jajko, resztę mleka, dokładnie mieszamy i chwilę wyrabiamy, miskę przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok godzinę, 3. jabłka obieramy i kroimy na ćwiartki a następnie w cienkie plasterki, 4. do wyrośniętego ciasta dodajemy jabłka, mieszamy, odstawiamy jeszcze na chwilę, 5. racuchy smażymy na rozgrzanym oleju, odsączamy na ręczniku, posypujemy cukrem pudrem smacznego