Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z kwiatem bzu"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Mąkę przesiej do garnuszka. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Do mąki dodaj kefir, jogurt, żółtka, proszek do pieczenia, cukier. Wymieszaj dokładnie łyżką lub zmiksuj. Białka ubij ze szczyptą soli, dodaj do ciasta, wymieszaj.
Na patelni rozgrzej tłuszcz. Kwiaty bzu zanurzaj w cieście, kładź na patelni, smaż z obu stron na złoty kolor. Placki odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posyp przesianym cukrem pudrem.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis naszej czytelniczki, pani Jadwigi Kwiek</strong>Źródło: Dobry Tydzień