Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Przygotowanie racuchów: Delikatnie oddzielić białka od żółtek. Ubić białko na sztywną pianę ( można dodać sól dla smaku). Żółtka utrzeć z serem. Do utartych żółtek dodać mąkę i wymieszać. Dodać mleko oraz sodę. Delikatnie połączyć z pianą z białek. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć racuszki z obu stron na złoty kolor.
Przygotowanie: 1. Wycisnąć sok z pomarańczy 2. Maliny lub inne owoce zmiksować z sokiem z wyciśniętej pomarańczy i miodem. 3. Podgrzać w rondelku i polać na ułożone racuchy.